Marika Fållby Sjöö

Matematik/Kost

Jag är utbildad gymnasielärare med lärarexamen vid Institutionen för Hushållsvetenskap Göteborgs Universitet våren 1996.
Jag har också studerat matematik vid Uppsala Universitet och hälsopedagogik vid Lärarhögskolan i Stockholm.

Efter att arbetat i grundskolan några år började jag på Vackstanäsgymnasiet höstterminen 2000. Jag undervisar i kostämnen, det vill säga flera olika kurser i matlagning, livsmedelskunskap, livsmedelshygien och näringslära samt hälsopedagogik och matematik.

Jag har ett stort intresse för sambandet mellan kost, idrott och hälsa. Att redan i skolåldern lära sig hur man kan påverka sin hälsa är oerhört viktigt, inte minst när man är aktiv inom någon idrott och tränar mycket. Det är detta jag undervisar om och arbetar med tillsammans med våra elever. Jag har förmånen att få förmedla kunskaper om hur kost och motion kan samverka och förebygga god hälsa. Samtidigt har jag allt mer fått upp ögonen för att fler faktorer i allra hösta grad påverkar hälsan och hur vi mår. Hälsa för mig är en interaktion mellan fysiska, psykiska och sociala faktorer.

När jag inte arbetar vill jag vara med min familj och gärna umgås med vänner. I Dalarna finner jag lugn och ro i härlig natur och kultur. Kläder är en annan passion och jag älskar konst, design och mode. Jag är också passionerat förtjust i Siames och Orientalkatter.

Tel. 08-522 980 53
E-post: förnamn.efternamn@vackstanas.se