Maria Larsson

Bild

Jag undervisar på Textil, form och design programmet på Vackstanäs sedan hösten 2009.  Undervisar även i den valbara kursen Fotografisk bild A och i Estetisk verksamhet för eleverna på gymnasiesärskolans kostprogram.

Tidigare har jag arbetat som bildlärare på Källtorpskolan i Järfälla och på Nyboda skola i Tyresö. Har också arbetat som speciallärare för autistiska ungdomar på Svedenskolan i Solna. I övrigt har jag varit ledare inom Friluftsfrämjandet naturskolor och barndansledare inom Motala Folkdansgille. Jag har även varit aktiv inom ABF:s teater och dansverksamhet och arbetat på kollo för autistiska ungdomar.

Gick bildlärarlinjen, med inriktning mot design, på Konstfack och tog examen våren 2000. Intresset för bild och form utvecklades på Liljeholmens folkhögskola och det var efter kursen ”Konsten att lära ut” (dramapedagogik) på Linköpings Universitet som jag sökte till Konstfack. Jag har även studerat ”Autism och specialpedagogik” på Stockholms Universitet och spanska på Universidad Complutense i Madrid.

Jag har pluggat journalistik och är intresserad av litteratur och samhällsfrågor. På fritiden dansar jag gärna tango.

Tel. 08-522 980 69
E-post: förnamn.efternamn@vackstanas.se