Kock eller Bagare / Konditor

 

Bli kock eller bagare / konditor

RLKOK0L-VAC – RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET – INRIKTNING KOCK
RLBAG0L-VAC – RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET – INRIKTNING BAGARE ELLER KONDITOR
 

Vill du bli kock, bagare eller konditor?

Då är det här din utbildning! Det är en lärlingsutbildning, vilket innebär att halva din studietid är förlagd till olika restauranger eller bagerier.

Det var på förfrågan från restaurang-, bageri- och konditoribranschen i närområdet som vi på Vackstanäsgymnasiet 2011 beslöt att starta lärlingsutbildning inom gymnasieskolans restaurangprogram. Branschföretagen tog på sig att ta emot elever på sina arbetsplatser om vi ordnade med skolorganisationen.

Vi är alltid noga med att bara anlita de bästa arbetsplatserna och har ett nära samarbete med alla handledare. Tillsammans med dem garanterar vi att du, som är beredd att kavla upp ärmarna och lära dig att arbeta i den höga takt som branschen kräver, får jobb direkt efter utbildningen.

En elev som går gymnasial lärlingsutbildning ska vara mer än hälften av sin utbildningstid ute på olika arbetsplatser. Men ute på arbetsplatsen är det skola för eleven och lärandet står i fokus, det rör sig alltså inte om praktik i vanlig bemärkelse utan så kallat ArbetsPlatsförlagt Lärande, APL.  Det finns en bestämd person som är handledare och ansvarig för elevens utbildning på arbetsplatsen.

Vi på Vackstanäsgymnasiet har det övergripande ansvaret för utbildningen och ska se till att samverkan mellan skolan och arbetsplats fungerar så att målen för utbildningen uppnås.

Idag är det ca 55 olika restauranger och bagerier/konditorier som tar emot elever från oss.

Exempel på företag som vi i samarbetar med är Nalen, Wedholms Fisk, Kallfors golfrestaurang, Bommersvik restaurang och konferens, Vidbynäs Gård & Konferens, Turinge ost och vin, Restaurang Snäckviken, Taxinge slottscafé, Annas hembageri, Gripsholms Värdshus, Konditori Genuin, NK bageriet, OmnOmnOmn Chocolaterie, några skolar och äldreboenden samt ett antal ICA MAXI bagerier för att nämna några

Om du är intresserad av mat och vill arbeta praktiskt kring måltiden med gäster på restaurang, bageri eller konditori: Sök Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vackstanäsgymnasiet!

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan, med ett par extra valbara kurser hos oss så får du dessutom grundläggande behörighet för att studera på Universitet/Högskola.

 

Välkommen!

Ladda hem broschyr