Guldtråden

Inbjudan till Guldtråden 2021

Vi har valt ut er skola att bjudas in till Guldtråden, Vackstanäsgymnasiets tävling i Textil Design för högstadieelever.

Temat 2021 är Textil Selfie. Uppgiften går ut på att göra ett självporträtt i textilt material. Eleverna får själv välja teknik/-er, till exempel sömnad, virkning, stickning, applicering, tovning, textiltryck – bara fantasin sätter gränser! Andra tekniker än textila får gärna användas som komplement, men merparten av självporträttet skall vara textilt. Juryn bedömer påhittighet och kreativitet samt utförande. 

Tävlingen är utformad fritt vad gäller material och tekniker. På så sätt vill vi möjliggöra för slöjdlärare att väva in den i befintlig undervisning under skoltid. Uppgiften kan appliceras på hela klasser eller på några utvalda elever.

Eleven med det bästa bidraget vinner en symaskin, och det finns även fina priser till andra och tredjepristagaren.

Med tävlingen vill vi på Vackstanäsgymnasiet uppmuntra och premiera elever som har ett textilintresse, samt bidra med ett nytt och roligt element i undervisningen.

Hur man deltar: maila 1-2 fotografier på varje bidrag till guldtraden@vackstanas.se. Uppge namn, klass och skola.

Deadline: Förlängd till måndagen den 19 april, kl.23.59

Final: Måndagen den 26 april meddelas vilka som gått vidare till finalen som anordnas på Vackstanäsgymnasiet i maj. Skulle det inte gå att genomföra finalen på plats kommer vi att arrangera finalen digitalt.

Jurymedlemmar: Bea Szenfeldt, modedesigner från skolans branchråd vars kreationer burits av såväl politiker, kungligheter och världsartister som Björk och Lady Gaga. Dhakshina Dias, studeranderepresentant från Yrkeshögskolans traditionella yrkesutbildning, lärling på Kungliga Dramatiska Teatern. Amy Helene Johansson, Modedesigner som arbetat på bland annat H&M och idag är textillärare på Vackstanäsgymnasiet. Maria Larsson, Bildlärare med inriktning design, utbildad på Konstfack i Stockholm, idag bildlärare på Vackstanäsgymnasiet.

Kontaktperson: Amy Johansson, 070-7328249, guldtraden@vackstanas.se