Carita Lillsebbas Norrman

Textil

Jag arbetar sen höstterminen -99 som lärare på Textil, form och designprogrammet.

Min lärarexamen tog jag i Uppsala -98, med en extra termins vävning invävt i betyget, Sen dess har jag byggt på min kompetens med såväl pedagogiska som praktiska studier. Före min lärarkarriär var jag egenföretagare under sju år, som delägare i en butik som sålde handarbets- och vävmaterial. Där designade jag en hel del broderier som ingick i vårt sortiment.

Under mitt tidigaste yrkesliv arbetade jag inom vården och som elevassistent inom särskolan.

Jag  bor på landet med min familj och hunden Hugo Boss. Skogspromenader är ett dagligt inslag i mitt liv, liksom alla möjliga textila projekt. Återbruk i olika material är ett av mina favoritområden, något som jag också gärna arbetar med i de textila kurserna.

Min pedagogiska grundsyn är att alla är bra på något, och att vi pedagoger har som uppgift att se förmågorna hos var och en av våra elever. Bredden på vårt textila program gör att de flesta hittar ett område där de kommer till sin rätt, och som lärare kan jag visa hur delarna bildar en helhet.

Tel.08-522 980 49
E-post: förnamn.efternamn@vackstanas.se